Niklas Storm – In the twilight zone

395kr695kr

Jag var avdelningschef på ett internationellt företag när ett uppköp av en konkurrent presenterades. Vi anade verkligen inte vilket monster som lurade bakom hörnet när ett år av omorganisationer, uppsägningar och konflikter inleddes. När det var dags för julledigt hade oredan tagit ut sin rätt, jag blev sjukskriven med utmattningssyndrom eller mer populärt uttryckt, jag var utbränd. Vägen tillbaka med foto som terapi, en fotoworkshop med stor påverkan på mitt fotograferande, framgångar i fototävlingar – allt vävs samman i In the twilight zone av Niklas Storm.

Förordet är skrivet av kände natur- och konstfotografen Mats Andersson, som även formgivit boken. I förordet skriver han bland annat ”En bild som förmedlar något vemodigt. En fiktion – eller är det möjligtvis någon form av självporträtt? I förgrunden står en lunnefågel och tittar sorgset på en grupp människor som ter sig som vålnader likt mörka silhuetter. Är det fotografen som är den sorgsna fågeln – som precis gett beskedet till gruppen människor att de inte får vara med? Bilden berör mig och sätter igång en tankeprocess. Det är då det är bra fotografi enligt mig.”

Boken finns i två varianter:

  • Standard – svart omslag
  • Limited – orange omslag, numrerad och signerad begränsad upplaga. Innehåller 4 st Fine Art print 15×21 cm.

Boken har vunnit guld i International Photography Awards 2022 och PX3 Prix de la photographie Paris 2022, silver i Budapest International Foto Awards 2021, och brons i Tokyo International Foto Awards 2021. Bland bokens bilder finns Curious, vinnare av naturfoto-SM 2020 i klassen däggdjur, brons i Tokyo International Foto Awards 2020 i kategorierna Nature/Wildlife och Portfolio/Fine Art (tillsammans med flera andra av bokens bilder).

Texten i boken är skriven både på svenska och engelska, medan förordet enbart finns på engelska.

Obs, endast beställningar från Sverige. För leveranser till utlandet, kontakta info@fotoverket.se.

395kr695kr

Varianter
This option is required
Standard Limited
Clear selection

Ytterligare information

Vikt 0.53 kg
Dimensioner 27.5 × 20.5 × 1 cm
Varianter

Standard, Limited

ISBN

9789198279115

Fotograf

Niklas Storm

Textförfattare

Niklas Storm

Formgivare

Mats Andersson

Översättare

Niklas Storm, Henrik Gidmark, Steven Jenkins

Förlag

Fudao AB

Upplaga

500

Bindning

Klotband

Sidor

72

Språk

Svenska och engelska (text), engelska (förord)

Tryckeri

DanagårdLITHO

Utgivningsår

2021

Konstnär

Artikelnr: N/A Kategori: