FOTOverket – printstudio

Fine Art Print

En Fine Art print gör du om du vill visa din bild på bästa sätt och vill att den ska hålla i många år. För att åstadkomma detta används material av högsta kvalitet och bilden hanteras och skyddas på bästa sätt för att inte skada verket.

Alla material FOTOverket använder till Fine Art är certifierade enligt ISO9706 eller motsvarande och vi printar din bild med Epson Ultrachrome Pro12 pigmentbläck. Sammantaget ger det en livslängd på din bild som kan sträcka sig långt bortom 100 år.

Utöver full valfrihet mellan matt, luster, semigloss och gloss finns det också olika ytstrukturer och nyanser på papper. Vi lagerhåller ett antal olika, men kan ta hem andra varianter också vid behov.

Ska du sälja dina bilder är det den här kvalitetsnivån vi rekommenderar.

Läs mer och beställ…

Fotoförstoring

En fotoförstoring är precis vad det låter som, en förstoring av din bild på fotopapper. Med Epson Ultrachrome Pro12 pigmentbläck blir det hög kvalitet och hållbarhet, men man uppnår inte den allra högsta kvaliteten, då får man göra en Fine Art print istället.

Fotopapper finns som matt, luster, semigloss och gloss beroende på vilken effekt du önskar.

Läs mer och beställ…

Äkthetscertifikat

Till alla Fine Art-printar kan du beställa ett äkthetscertifikat. Certifikatet trycks på ett antikbehandlat syrafritt papper och kan fås i flera olika designer.

På certifikatet står information om bilden, däribland förstås verkets titel och fotografens namn men även teknisk information om bilden såsom tryckdatum, papperssort och upplagestorlek.

FOTOverket för en databas över alla Fine Art-printar som gjorts och ser till att upplageantal inte överskrids.

Läs mer och beställ…

Fine Art Canvas

FOTOverket trycker som standard canvastavlor på Hahnemühle Daguerre Canvas 400g, en Fine Art-duk som garanterar högsta kvalitet och livslängd på bilden.

Canvasen monteras på 18 mm tjock spännram och kan som standard fås i storlekar upp till 100×150 cm. Flera olika alternativ för hur kanterna ska hanteras finns att välja på.

Vill du montera duken själv kan du köpa den löst. Även spännram finns att köpa vid behov.

Läs mer och beställ…

Affischer

Vi trycker affischer på polypropylene, ett helmatt, slätt plastmaterial. Det ger en tålig affisch som klarar att sitta ute i ösregn.